change language to english
Főoldal | Belépés: KUTATÓI | INTÉZMÉNYI
OTKA

OTKA Hírek

2015. január 1-től az OTKA kutatási pályázatok előirányzat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) részeként, Kutatási témapályázatok támogatása címen működik tovább.

 

Az NKFI Hivatal elnökének közleménye:

 

Tisztelt Kutatótársaim!

 

   A tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény alapján 2015. január 1-jei hatállyal kezdi meg működését a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal). Ezen időponttól a kutatási témapályázatokkal kapcsolatos feladatokat az NKFI Hivatalnak az OTKA Iroda belső szakmai működési elveire is figyelemmel létrehozott szervezeti egysége látja el. Az új szervezeti és feladat-ellátási modell kialakítása során meghatározó szempont volt, hogy a pályázókra és a bírálati eljárásban részt vevőkre háruló adminisztratív terhek ne növekedjenek.

 

   Ennek megfelelően az NKFI Hivatal működése kezdeti időszakában is kiemelt fontosságú számomra a folyamatban lévő pályázatok kezelése. Az OTKA Bizottság még 2014 decemberében hirdette meg, de már az NKFI Hivatal bonyolítja le a kutatói témapályázatok és a posztdoktori pályázatok befogadását és bíráltatását, amelyekkel kapcsolatban az NKFI Hivatal munkatársai nyújtanak folyamatos és naprakész segítséget az érdeklődők számára.

 

   A hivatal vezetői és munkatársai elkötelezettek abban, hogy a pályázók és a bírálati eljárásban résztvevők számára is érzékelhetően a pályázati eljárások az eddig megszokotthoz hasonlóan szakmai szempontok szerint, gyorsan és gördülékenyen folytatódjanak és záruljanak le. Az elkövetkező napokban a hivatali honlap a jogszabályi változásoknak és az új szervezeti működésnek megfelelően folyamatosan frissül, azon igyekszünk minden aktuális és közérdekű információt közzétenni, azonban ez nem fogja érinteni a pályázati rendszert, amely változatlanul, folyamatosan elérhető lesz.

 

   Segítő közreműködésüket, támogatásukat és türelmüket előre is köszönöm.

 

                                                                                                                              Köszönti,

 

                                                                                                                                                 Pálinkás József

                                                                                                                                         Az NKFI Hivatal elnöke”

 


  

Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága

 pályázatot hirdet alapkutatások támogatására

 (2015/1 forduló)

 

Pályázni a 2015. évre kialakított elektronikus pályázati felületen lehet, amely a kitöltési útmutatóval együtt az OTKA honlapján (www.otka.hu) várhatóan 2014. december 16-án lesz elérhető.

 

Pályázati felhívás

statisztika: K típusú projektek elemzése 

 

2014.10.22.

a hír itt folytatódik>>

Hír Archívum

a hír itt folytatódik>>