change language to english
Főoldal | Belépés: KUTATÓI | INTÉZMÉNYI
OTKA

OTKA Hírek

 

Tájékoztatás kutatók, érdeklődők számára

 

 

Tájékoztatjuk kutatóinkat, ügyfeleinket, hogy a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal Kutatás-fejlesztési Főosztálya új helyszínre költözött.

 

Új elérhetőségeink:

 

1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1

Levelezési cím:

1438 Budapest, Pf. 438.

Központi telefon:

(06 1) 795 9500

E-mail:

nkfihivatal(kukac)nkfih.gov.hu

Telefonos ügyfélszolgálat:

(06 1) 795 9500

 

Hétfő: 9:00-16:00

 

Kedd: 9:00-16:00

 

Szerda: 9:00-16:00

 

Csütörtök: 9:00-16:00

 

Péntek: 9:00-12:00

 

A Hivatal munkatársainak e-mail címeit a Kapcsolat menüben találják.

 

Tisztelettel,

NKFI Hivatal Kutatás-fejlesztési Főosztálya

 

 


 

 

Tájékoztatás döntésről

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke - elfogadva a döntést előkészítő szakmai testületek javaslatát - 222 kutatási témapályázat, 101 posztdoktori pályázat, 16 nemzetközi együttműködésben végzett kutatási pályázat valamint 16 publikációs pályázat összesen közel 8 milliárd forint összegű támogatásáról döntött. A pályázatok eredményét a Hivatal honlapján hirdették ki, a nyertes pályázók a napokban kapnak értesítést a döntésről.

 

 


 

Tájékoztatás

 

 Tisztelt Érdeklődők, Pályázók, Testületi tagok!

 

 A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) célja, hogy az alapkutatások, a célzott kutatások és az innováció elkötelezett és közbizalom övezte támogatójaként tudománypolitikai stratégiára alapozott, értékteremtő kutatási programokkal adjon lendületet a magyar kutatás és innováció tudományos kiválóságainak és ígéretes műhelyeinek. Az NKFI Hivatal feladata, hogy a pályázati programokban megszervezze a legkiválóbb szakértők útján megvalósítandó átlátható döntéshozatalt és biztosítsa a kutatási, fejlesztési és innovációs programok kiszámítható és kiegyensúlyozott finanszírozását.

 

E célok megvalósítása érdekében az NKFI Hivatal pályázati programjainak értékelését a magyar tudományos élet kiválóságaira alapozza. Az eljárás során a támogatásokra vonatkozó javaslattevő jogköröket a KFItv. szerinti Szakterületi Kollégiumok gyakorolják a szakértői csoportok (korábbi zsűrik) közreműködésével, a döntés előkészítésében pedig a Tudományterületi Szakmai Kollégiumok Testülete vesz részt.

 

Tájékoztatom, hogy a kollégiumi struktúra az alábbiak szerint alakul át: a Társadalom- és Bölcsészettudományi Kollégium, a Műszaki és Természettudományi Kollégium, valamint a Biológia és Orvostudományok Kollégiuma mellett az agrár-, a környezet-, az ökológia- és a földtudományi pályázatok értékelésére új Agrár-, Ökológia-, Környezet- és Földtudományi Kollégium jön létre.

 

Mindez azt is jelenti, hogy a három agrártudományi, a két földtudományi és a szupraindividuális biológiai terület a továbbiakban ehhez az új kollégiumhoz fog tartozni. Fontos, hogy a zsűrik, az OTKA korábbi rotációs gyakorlatán túlmutatóan nem változnak, csak az AGR1, AGR2, AGR3, FT1, FT2 és SUPRA zsűrik, a zsűrik által kezelt pályázatokkal és projektekkel együtt az új Kollégiumhoz kerülnek átsorolásra. Az idei pályázatok bíráltatása, valamint a döntéshozatal már ebben az új kollégiumi rendszerben fog megvalósulni.

 

 Budapest, 2015. február 2.

 

 

                                                                                                       Pálinkás József

                                                                                                       az NKFI Hivatal elnöke


 

2015. január 1-től az OTKA kutatási pályázatok előirányzat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) részeként, Kutatási témapályázatok támogatása címen működik tovább.

 

Az NKFI Hivatal elnökének közleménye:

 

Tisztelt Kutatótársaim!

 

   A tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény alapján 2015. január 1-jei hatállyal kezdi meg működését a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal). Ezen időponttól a kutatási témapályázatokkal kapcsolatos feladatokat az NKFI Hivatalnak az OTKA Iroda belső szakmai működési elveire is figyelemmel létrehozott szervezeti egysége látja el. Az új szervezeti és feladat-ellátási modell kialakítása során meghatározó szempont volt, hogy a pályázókra és a bírálati eljárásban részt vevőkre háruló adminisztratív terhek ne növekedjenek.

 

   Ennek megfelelően az NKFI Hivatal működése kezdeti időszakában is kiemelt fontosságú számomra a folyamatban lévő pályázatok kezelése. Az OTKA Bizottság még 2014 decemberében hirdette meg, de már az NKFI Hivatal bonyolítja le a kutatói témapályázatok és a posztdoktori pályázatok befogadását és bíráltatását, amelyekkel kapcsolatban az NKFI Hivatal munkatársai nyújtanak folyamatos és naprakész segítséget az érdeklődők számára.

 

   A hivatal vezetői és munkatársai elkötelezettek abban, hogy a pályázók és a bírálati eljárásban résztvevők számára is érzékelhetően a pályázati eljárások az eddig megszokotthoz hasonlóan szakmai szempontok szerint, gyorsan és gördülékenyen folytatódjanak és záruljanak le. Az elkövetkező napokban a hivatali honlap a jogszabályi változásoknak és az új szervezeti működésnek megfelelően folyamatosan frissül, azon igyekszünk minden aktuális és közérdekű információt közzétenni, azonban ez nem fogja érinteni a pályázati rendszert, amely változatlanul, folyamatosan elérhető lesz.

 

   Segítő közreműködésüket, támogatásukat és türelmüket előre is köszönöm.

 

                                                                                                                              Köszönti,

 

                                                                                                                                                 Pálinkás József

                                                                                                                                         Az NKFI Hivatal elnöke”

 


  

Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága

 pályázatot hirdet alapkutatások támogatására

 (2015/1 forduló)

 

Pályázni a 2015. évre kialakított elektronikus pályázati felületen lehet, amely a kitöltési útmutatóval együtt az OTKA honlapján (www.otka.hu) várhatóan 2014. december 16-án lesz elérhető.

 

Pályázati felhívás

statisztika: K típusú projektek elemzése 

 

2014.10.22.

a hír itt folytatódik>>

Hír Archívum

a hír itt folytatódik>>